HebraiskTro.no


JON VOIGT OM SITT FORHOLD TIL ISRAEL


Transkribert og oversatt av Kris Guleng


Voigt:

Hvorfor tror jeg på Israel? Jeg tror på det på grunn av det jødiske folkets historie. Hver og én som har angrepet jødene, og det blir sagt i det første kapittelet i 1Mosebok; Gud sier til Abraham; "De som velsigner deg, vil bli velsignet og de som forbanner deg vil bli forbannet." Er det ikke dette som har skjedd i løpet av 3600 år? Det er eksakt dette som har skjedd.


Og når du ser på bare overlevelsen av det moderne Israel, så sier alle 60 år med seiervinning at det er et mirakel at det fortsatt er her. Hver og én av de krigene er et mirakel! Hver og én av dem! Det er som når vi sier ‘Les skriften på veggen’, det er en annen bibelsk sak. Skriften på veggen - med blod. Folkens, vi bør helst lese skriften på veggen og beskytte Israel med alt vi har.


Intervjuer:

Du var i S'derot denne uka, og hva var ditt inntrykk derfra?


Voigt:

Jeg var veldig interessert i å dra dit, det er grunnen til at jeg sa jeg ville komme denne gangen. Jeg sa; "Jeg vil til S'derot denne gangen", og årsaken er at ingen snakker om det! Kan du tenke deg noe sånt? Her er Israel i dette demokratiet, dette siviliserte samfunnet med sensitive mennesker og all denne moralske innflytelse, som bøyer seg for å prøve å avhjelpe denne krigssituasjonen ved å gjøre alt de kan. Hva gjør de?


De gir Gaza til denne gruppa av terrorister. Jeg ville sagt; "Ikke gjør det". Disse menneskene er ikke interessert i ettergivenhet. Deres agenda er å tilintetgjøre Israel og alle jøder. Det er deres formål. Så de lærer barna deres at dette er den motiverende energien. Ikke alle, ikke de som har blitt venner, og slikt, men denne programmeringen er veldig dyp. Det er veldig vanskelig for en araber eller palestiner å komme over denne programmeringen; det er essensen i hele programmeringen. Det er jo et verdensproblem at den lille palestinske ungen vil si: "Jødene! Jeg skal avsted for å drepe jøder! Det er svaret."


Jeg kan si ting som dette, mens folk svarer; "Å nei, det er ikke på den måten", Men det er det. Det er slik det henger sammen. Du ser jo hva som skjedde. Vil du gi dem Gaza? De hadde denne fantastiske infrastrukturen, alle de muligheter for å leve der i fruktbare liv og de ville fått hjelp fra verdenssamfunnet til å klare det. Det kunne de fått. Og Israel vill hjulpet dem på alle måter. Hva gjorde de? De ødela alt.


Og så skyter de disse rakettene rett inn i den sivile befolkningen (i S'derot), og de skyter dem fra sivil befolkning (på Gaza), fra sine familier, de skyter dem fra innsiden av skoler, fra moskéer. Så hvis det er et gjengeldelse for å prøve å stanse dem, vil uskyldige mennesker bli skadet. De ønsker det. Da kan de gå til avisene med det, til verdenspressen. Det er en veldig syk prosess her. Og ingen snakker om det. Ingen sier noe, alle vil være politisk korrekt. Vær så snill, folkens, det er ondskap i gang her.


Intervjuer:

Forstår du når jøder noen ganger sier om Jon Voigt: "Hvor kommer denne lidenskapen fra, denne 'hedningen' som er så engasjert for Israel?"


Voigt:

Vel, det er årsaker til det, mange forskjellige grunner til det. Men det er virkelig en lidenskap, og jeg synes at alle forstandige mennesker skulle ha en lidenskap for Israel i denne tiden. Det er en veldig viktig sak, og jeg har lidenskap for mitt eget land. Vi er også under angrep. Dette er veldig betydningsfulle tider, veldig farlige tider.


Når folk sier til meg; "Hør, Jon, kanskje det er best at du ikke sier for mye", en agent eller noe sånt. De ønsker å passe på min karriere osv. "Hør her, folkens, jeg er gammel nok". Jeg tenker ikke på meg selv eller en jobb, eller noe sånt. Jeg tenker på våre barns fremtid, denne verdens fremtid. Hvis jeg har noe å si… må jeg si det nå, jeg er 69 år gammel. Jeg har ikke så veldig lant tid igjen til å gjøre dette. Så hvis jeg kan utgjøre en forskjell, vil jeg gjøre det nå.


Intervjuer:

Når og hvordan gikk du over fra venstresiden til høyresiden?


Voigt:

Vel, det var to ting som skjedde. Det ene var da jeg så hva som skjedde mot slutten av Vietnamkrigen, og det tok meg en god stund å fordøye det, for å si det sånn. Men venstresiden, som var kommunistisk… det er en masse kommunistiske røtter i den såkalte 'anti-krig bevegelsen', ikke sant? Kommunistisk manipulasjon. Og jeg skjønte ikke det før etterpå. Jeg sa; "I all verden, disse er jo kommunister. Og hvem er det vi sloss mot? Kommunister! Stopp en halv, gutter."


Og hva var de flinke til? Propaganda! Og vi ser hvordan folk faller for dette, propagandaen er den virkelige faren i dag. Vi kan beseire denne fienden militært. Men vi blir overveldet av propaganda. Så når du sier at jøder tenker slik og slik, så tror de fortsatt at det er Rosevelt. Skjønner du hva jeg mener? De har ikke tilpasset seg, de har ikke sett ondskapen i alt dette. Og da må de utdanne seg, de må ta den snuoperasjonen, men de blir brukt. Det er slik jeg ser det.


Og så, da jeg så blodsutgytelsen, 2500. mill. mennesker drept i Cambodia og Sør-Vietnam, båtfolket, barna. Det var et skrekkvelde hinsides sammenligning. Og hvis du tror at det er ille; trekk dere ut av Irak! Dere vil se en nedslaktning. Du vil se et politisk feilgrep, som det vil ta, jeg vet ikke hvor lang tid, å gjenreise seg fra, i verden. Dere vil miste muligheten til demokrati i den delen av verden, som er så dypt viktig for stabiliseringen av Irak. Dere vil miste alt. Det er en katastrofe å stå overfor dette akkurat nå. Klokka tikker, folkens. Får vi feil president denne gangen, har vi store problemer.Kilde:

Jon Voight on Israel - YouTube

www.jewsnews.co.il

 

Intervju på israelsk TV i 2008 med skuespilleren Jon Voigt på en av hans turer til Israel, et besøk til den Sør-Israelske byen S'derot som i 8 år har blitt beskutt av raketter fra Hamas-terrorister i Gaza.