HebraiskTro.no


MEDIENES FATALE FORUTINNTATTHET


Av Kris Guleng



Avisbildet til venstre var førstesideoppslag verden over 30. sept. 2000.

Kommentaren til bildet sier: «En israelsk politimann og en palestiner på Tempelhøyden.»




















               

               


Det viser angivelig en palestiner som blir banket opp av en israelsk soldat. Ikke lenge etter det ble publisert, og verdens vrede var blitt opptent, gikk den unge forslåtte mannens far til media og fortalte at gutten var hans sønn, Tuvia Grossman; han var amerikansk jøde på besøk i Israel, og hadde ufrivillig havnet midt i et slagsmål der en palestinsk mobb var i ferd med å slå ham ihjel. Den israelske soldaten som holder klubben opp og roper - redder hans liv!


Avisen New York Times, i dette tilfelle, trakk den forutinntatte ‘kortslutning’ at dette dreide seg om en grusom israelsk drapsmann og en stakkars forsvarsløs araber. For det passet jo inn i det forutinntatte bildet. Alle andre medier gjorde det samme. Hvorfor det? Fordi de ikke undersøker skikkelig de bakenforliggende forhold, tror på ensidig muslimsk propaganda, og har forhåndserklært jødene som onde, grusomme og forferdelig. Sannheten er motsatt.


I denne videoen fra Honest Reporting 10 år senere - Tuvia Grossman Meets The Soldier Who Saved His Life - vises en reportasje om et møte mellom redningsmann og offer, begge jøder, og situasjonen berettes i sin sanne versjon. For alle som har det aller minste snev av rettferdighetsfølelse og sannhetssøken og ekte empatisk interesse for konflikten i Midtøsten, er denne reportasjen en nødvendighet å se. Hvorfor det?


Fordi dette ikke er en enkeltepisode, det er desverre normen for hvordan konflikten blir fremstilt av et forutinntatt media og et løgnbasert propagandamaskineri fra muslimsk hold. Sannheten må frem.


Tuvia Grossman får i 2010 møte sin redningsmann, politimannen Gidon Tzefadi, for første gang siden den traumatiske hendelsen og det blir et varmt møte. Grossman har siden den gangen utdannet seg til jurist, har gjort aliyah til Israel og bor i dag med sin kone i Tel Aviv. Dette til stor glede for redningsmannen, som ikke visste noe om hvordan det hadde gått med ham. De forteller hvordan de opplevde situasjonen og den betydning som politimannens navn Gidon har for Grossman i dag på grunn av den bibelske personen med samme navn som også var en redningsmann.